به گزارش تحریریه، بر اساس بند ی تبصره 10 بودجه بهمنظور افزایش مسیرهای پروازی و تسهیل عبور و مرور پروازهای بینالمللی از فضای جمهوری اسلامی ایران و افزایش درآمدهای ارزی، با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت راه و شهراسزی، مسیرهای پروازی اصلاح و افزایش یافته و درآمد حاصل از این افزایش پرواز، پنجاه درصد در اختیار صندوق حملونقل وزارت راه و شهرسازی و پنجاده درصد در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار میگیرد.»
دستاندرکاران و فعالان این بخش با تاکید بر اینکه وضعیت کنترلرها در کشور مناسب نیست و تعداد زیادی از آنها به خارج مهاجرت کردهاند میگویند چنانچه درآمدهای ناشی از پروازهای عبوری به شرکت فرودگاهها نرسد، تبعات منفی برای این مجموعه به همراه خواهد داشت.
صفر تا 100 درآمد شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران در بحث پروازهای عبوری بر عهده کنترلرهاست. فعالان این بخش میگویند این درآمدها بایستی برای سه بخش هزینه شود؛ پرداخت حقوق و دستمزد، تامین تجهیزات و برنامهریزی برای آینده. در تجهیزات وضعیت نگرانکننده بوده و بهعنوان نمونه تجهیزات مرکز کنترل فرودگاه مهرآباد فرسوده است.
بر اساس بررسی صورت گرفته سال 96 در فرودگاه های کشور اعلام شد که 331 نیرو مراقبت پرواز در زمان اضطراری کم داریم. حداقل نیروی انسانی مورد نیاز (کنترلر) نیز در سال مورد اشاره 450 نفر بوده است. مطابق بررسی صورت گرفته در بخش مراقبت پرواز امسال 70 نفر، سال 1402 حدود 70 نفر ، سال 1403 حدود 80 نفر و به همین ترتیب تا سال 1407 حدود 80 نیروی خروجی بخش مراقبت پرواز در کشور خواهیم داشت.
به عبارت دیگر در سال 96 بالغ بر 331 نفر در شرایط اضطراری کمبود نیرو داشتهایم، طی سالهای 97، 98، 99 و امسال نیز بر اساس آمار رسمی حدود 50 نفر از نیروهای مراقبت پرواز (کنترلر) کاهش یافته است.
سال گذشته نیز کمبود حدود 400 نیرو کنترلر در کشور داشتیم که به نظر می رسد شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در این زمینه عملا برنامهای برای جبران این کمبود نیرو در برنامههای آتی خود ندارد. بهعنوان مثال شرکت فرودگاهها در بندرعباس هماکنون با معضل نیرو مواجه است.
در زمان حاضر تعداد کنترلرهای کشور حدود 650 نفر است که همانگونه اشاره شد تا سال 1407 حدود 550 نفر از این تعداد کاسته خواهد شد.
یکی از فعالان این بخش میگوید: متاسفانه برخی میخواهند برای رسیدن به اهداف خود وضعیت نیروی مراقبت پرواز به مرحله نابودی برسد، چراکه تصمیمگیران فهم و تخصص مربوطه را ندارند. عدهای 7 شرکت خدماترسانی هوانوردی خصوصی را راهاندازی کردهاند.
وی ادامه داد: وقتی وضعیت نیروهای مراقبت پروازی کشور به مرحله نابودی رسید این شرکتها میآیند و میگویند مثلا فرودگاههای اقماری بندرعباس کمبود نیرو دارد ما به شما نیرو میدهیم. این کار تبعات دارد، چراکه دولت بهدنبال حذف قراردادهای پیمانکاری است. قراردادهای پیمانکاری (نیروی کار) که از دولت هاشمی رفسنجانی آغاز شده کشور را زمین زده است.
وی تاکید کرد: شرکتی میآید قرارداد تامین 50 نیرو را امضا میکند، به اندازه این تعداد پول دریافت میکند اما نیروهایش با سختی زندگی میکنند.
وی با بیان اینکه یک کنترلر در لنگه حدود 8 میلیون تومان دریافتی دارد، گفت: اگر قراردادها پیمانکاری شود، شرکتها 8 میلیون دریافت میکند اما 3 میلیون تومان به کنترلر پرداخت میشود.
پایان/
نظر شما